ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΘΕΑΤΡΟ – ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΚΡΑΥΓΗ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ…! Κείμενο: Φαίη Κοσμά, Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Τσακανάκης, Ερμηνεία: Σταματίνα Αγγελοπούλου Η ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, Σ΄ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ… ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΟΥ !!! 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 20.30 ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ…. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΔΑΜΑΣΚΟΥ Δ.Ε.Κ.Α

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: STUDIOPALMOS
Το Αρχελάου Θέατρο, η Εφημερίδα “Εν Τη Πόλε騔 και οι Εθελοντές Αχαρνών Θρακομακεδόνων και ο πρόεδρος Νίκος Σιδηρόπουλος, την Κυριακή 3/2/2019 και ώρα 11.00, θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση, με θέμα: “Ο Εθελοντισμός στην Κοινωνία, στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό”. Θα απονεμηθούν Τιμητικές διακρίσεις σε ανθρώπους που η δράση τους είναι συνώνυμη με την προσφορά και την κοινωνική αλληλεγγύη. Θα βραβευθούν: 
Σύλλογος Γυναικών Ολυμπιακού Χωριού “Καλλιπάτειρα”, 
Ματθίλδη Μαγγίρα, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Μπάμπης Χολίδης, Νίκη Μπακογιάννη – Οι Εθελοντές Μιλτιάδης Ζυμαρίδης, Κυριάκος Μυλωνάς, Πέτρος Μπακάλης, Κοσμάς Τζήκας – Πόπη Αστεριάδη, Σοφοκλής Ξυνής, Ιαβέρης, Λεωνίδας Ζωγράφος, Γρηγόρης Βαρελάς, Βασίλης Καρυοφυλλίδης. 
Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Μάρω Δαμάσκου και η Γεωργία Σιδηροπούλου
Χορηγοί της εκδήλωσης: Πηρουνάκια Grill, Φροντιστήρια Χρόνος, Καφέ Molto, Καφέ White Owl, Καφέ – Εστιατόριο Ίωνες, Αναλώσιμα Ξενοδοχείων Finezza

“Όταν μια σχέση είναι αληθινή, ξεπερνάει τα όρια του χρόνου…”

  • «Εξ επαφής» με τον έναν και μοναδικό Γρηγόρη Βαλτινό, σε μια αποκλειστική συνέντευξη, στη Μάρω Δαμάσκου, για τους ακροατές του STUDIOPALMOS που θα μεταδοθεί την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 και για τους φίλους αναγνώστες της εφημερίδας «Εν Τη Πόλει» που θα την διαβάσουν, στο τεύχος Φεβρουαρίου.Ο Υποκριτικός Αδάμας… κατά Γεωργουσόπουλου «Ευαγγέλιο» Γρηγόρης Βαλτινός, μας μιλάει για τις αδυναμίες του, αλλά και την δύναμη του. Τι τον λυγίζει… Κάνει τον απολογισμό του… και επισημαίνει… τι δεν χρειάζεται η τέχνη!!! Μιλάει μ ένα άσβεστο πάθος, για το θέατρο, για τις επιλογές του, για τις αμέτρητες εργατοώρες, αλλά και για τους φόβους του. Με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια, χωρίς περιστροφές και φαμφάρες, με μία απίστευτη σεμνότητα που συναντάς μόνο… σε σπουδαίους ανθρώπους, μας απαντά σε όλες τις ερωτήσεις χωρίς δισταγμό.

  • Μια συνέντευξη μ΄ έναν τεράστιο ηθοποιό, έναν εξαίρετο σκηνοθέτη, έναν μοναδικό αφηγητή και έναν καταπληκτικό ερμηνευτή. Η τέχνη προσωποποιημένη. Με μια παιδικότητα που ξεχειλίζει σε κάθε του κίνηση, σε κάθε του μορφασμό και σε κάθε του χειρονομία.
  • Στο Θέατρο Ιλίσια Βολονάκης, η θεατρική διασκευή «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι». Μια πραγματική ιστορία του διάσημου καθηγητή κοινωνιολογίας Morrie Schwartz των Jeffrey Hatcher και Mitch Albom από Τετάρτη έως και Κυριακή. Με τον Γρηγόρη Βαλτινό. Μαζί του ο πολυτάλαντος Γιάννης Σαρακατσάνης, σε μια παράσταση που η εναλλαγή συναισθημάτων, δεν περνάει απαρατήρητη, από κανέναν. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ταλαντούχος και ανερχόμενος Νικορέστης Χανιωτάκης.    

Μια υπέροχη ιστορία υπαρξιακής αναζήτησης, ανάμεσα σε έναν σπουδαίο καθηγητή κι έναν ανήσυχο μαθητή, που εξελίσσεται στο χρόνο, αμφισβητώντας τα στερεότυπα και ανακαλύπτοντας τις αληθινές αξίες της ανθρώπινης φύσης. Η συνάντηση αυτή, με τη δύναμη της αγάπης, ξεπερνά ακόμη και την οδύνη του τελικού ταξιδιού της ζωής. Γιατί όπως λέει και ο Μόρι:
“Όταν μια σχέση είναι αληθινή, ξεπερνάει τα όρια του χρόνου…”

Εξ επαφής» με τον έναν και μοναδικό Γρηγόρη Βαλτινό, σε μια αποκλειστική συνέντευξη, στη Μάρω Δαμάσκου, για τους ακροατές του STUDIOPALMOS

” Η ζωή είναι ωραία όταν της βάζεις χρώμα…”

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και επισημότητα εγκαινιάστηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο Art Cafe CluZo η έκθεση ζωγραφικής με τίτλο:
” Η ζωή είναι ωραία όταν της βάζεις χρώμα…”
αφιερωμένη στην αείμνηστη φίλη ζωγράφο Ισιδώρα-Μαρία Δαμάσκου.
Μαζί μας: o σύζυγος της Συμεών Τσιγαρίδης ,οι κόρες της Ειρήνη και Ευφημία,πολλά οικία και αγαπημένα της πρόσωπα!
Προς τιμή της ήρθε ο Ηπειρώτης συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου,
που φιλοτέχνησε εξώφυλλο βιβλίου του με ζωγραφικό της έργο.
Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ένωσης
Ελλήνων Λογοτεχνών ,αρκετοί φίλοι συγγραφείς και φιλότεχνοι !
Ποίημα που έγραψε ο Σωτήρης Δημητρίου με τίτλο ” Ισιδώρα ”
απήγγειλε με έντονη συγκινησιακή φόρτιση η φίλη που είχε βιώσει
πολλές προσωπικές στιγμές μαζί της, η Μάρω Δαμάσκου.
Ευχαριστούμε εκ βαθέων όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και βέβαια σε όλους που έδωσαν το δυναμικό τους “παρών”….
Η καλή μας φίλη Ισιδώρα Δαμάσκου ζει στις μνήμες όλων όσων την αγαπάμε.